Kalėdinis meniu

Šiemet kviečiame šventę patikėti profesionalams ir rinktis išskirtinius Kalėdinius rinkinius, sukurtus taip, kad ant Jūsų stalo atsirastų aukščiausios kokybės skoniai.

Mūsų Kalėdiniai rinkiniai – tai preciziškai sukurti skonių deriniai, atspindintys prancūziškos gastronomijos tradicijas: nuo subtilios Kalėdinės anties, klasikinio Foie Gras, išraiškingų juodųjų eršketų ikrų iki kvapnios namų duonelės ar rankų darbo šokoladinių Bon Bon saldainių. Kiekvienas ingredientas apgalvotai dera tarpusavyje, kurdamas harmoningą, aukštosios virtuvės Kalėdų patirtį Jūsų namuose.

Vakarienės rinkinio pagrindinis akcentas – šefo Xavier Bouriot paruošta Kalėdinė antis. Bocager Label Rouge antys auginamos natūraliame kraštovaizdyje, leidžiant joms lėtai augti ir laisvai judėti – tai suteikia mėsai ypatingą minkštumą ir sodrų, autentišką skonį. Šefų vertinama dėl savo turtingo aromato ir sultingos, tvirtos tekstūros, ši antis įkūnija tikrą „farm-to-table“ kokybę Jūsų lėkštėje. Tai tikras gurmaniškas patiekalas, kuris puikiai papildo šventinį stalą.

Žemiau taip pat rasite galimybę užsisakyti atskirus saldumynus, kad galėtumėte papildyti šventinį stalą arba pradžiuginti artimuosius gurmaniška dovana.

Rinkinys nr. 1
  • Vintažinis šampanas Gimonnet-Gonet Millesime 2019 Grand Cru Blanc des Blancs (0,75 l.)

  • Juodieji eršketo Acipenser Gueldenstaedtii Oscietra ikrai (1 vnt. 50 g.)

  • Lengvai sūdytos škotiškos lašišos nugarinė Label Rouge (200 G.)

  • Ančių kepenėlės Foie Gras (100 g.) su svarainių, šermukšnių ir slyvų čatniu bei Hokkaido duonelės su Kalėdiniais prieskoniais (2 vnt.)

  • Šefo Xavier Bouriot Kalėdinė antis Bocager Label Rouge, įdaryta grybais ir kaštainiais, paruošta kepimui orkaitėje. Garnyras - mažos bulvytės, morkos, grybai, kaštainiai, sodrus antienos padažas.

  • Bon-bon šokoladiniai saldainiai / 10 vnt. (3 rūšių rinkinys, skoniai nurodyti žemiau)

  • Šefo imbieriniai kūčiukai su aguonomis (300 g.)

  • Sviestinė briosche duonelė (1 vnt.)

Rinkinio kaina dviems asmenims - 315 eur.

Rinkinys nr. 2
  • Šampanas Gimonnet-Gonet L'Origine Grand Cru Blanc des Blancs (0,75 l.)

  • Juodieji eršketo (Acipenser Schrenckii y Huso Dauricus) ikrai „Caviar del Tibet Imperial“ (1 vnt. 30 g.)

  • Lengvai sūdytos škotiškos lašišos nugarinė Label Rouge (200 G.)

  • Ančių kepenėlės Foie Gras (100 g.) su svarainių, šermukšnių ir slyvų čatniu bei Hokkaido duonelės su Kalėdiniais prieskoniais (2 vnt.)

  • Šefo Xavier Bouriot Kalėdinė antis Bocager Label Rouge, įdaryta grybais ir kaštainiais, paruošta kepimui orkaitėje. Garnyras - mažos bulvytės, morkos, grybai, kaštainiai, sodrus antienos padažas.

  • Bon-bon šokoladiniai saldainiai / 10 vnt.

  • Šefo imbieriniai kūčiukai su aguonomis (300 g.)

  • Sviestinė briosche duonelė (1 vnt.)

Rinkinio kaina dviems asmenims - 265 eur.

Kalėdiniai rinkiniai

Desertai

Šokoladiniai Bon Bon saldainiai

Rankų darbo šokoladiniai Bon Bon saldainiai su šventiniais įdarais. Galite rinktis iš šių skonių:

  • Juodasis šokoladas: svarainių džemas ir karamelinio šokolado ganašas su cinamonu ir gvazdikėliais.

  • Pieniškasis šokoladas: kavos gelis ir kavos–pieniško šokolado ganašas.

  • Baltasis šokoladas: bergamočių džemas ir baltojo šokolado ganašas su jazminais bei žaliąja arbata.

Dėžutėje 10 vnt. Dėžutės kaina 19 eur.

Prancūziški Macarons pyragėliai

Galite rinktis iš šių skonių:

  • Ananasų, citrinų ir bergamotės – gaivus tropikų trio

  • Švelnaus baltojo šokolado su laimo ir juodųjų serbentų deriniu

  • Šokolado ir sūrios karamelės – sodrus, klasikinis duetas

1 vnt. kaina 2,50 eur.

Pyragas Tarte Tatin

Prancūziškas apverstas obuolių pyragas, kuriame susijungia karamelė, sultingi obuoliai ir užburiantis cinamono aromatas, todėl idealiai tinka šventiniam stalui.

Kaina 26 eur, pyrago diametras 22 cm.

Užsakymus galite pateikti el.p. arrivee@ilk.lt, tel. nr. +370 695 28208 arba užpildę žemiau esančią formą.

Kalėdinis Pithivier kepsnys

Išskirtinis patiekalas iš Argentiniškos brandintos jautienos išpjovos, kvapnaus pievagrybių sluoksnio, prancūziško Crêpes blynelio, blanširuoto Savojos kopūsto lapo ir traškios sluoksniuotos tešlos. Patiekiama su sodriu jautienos padažus jus.

Kaina dviems asmenims 55 eur.

Šokoladinis ekleras su sūrios karamelės įdaru, karamelizuotų riešutų pralinė, tonkos pupelės natomis ir intensyviu juodojo ganašo įdaru – subtili prancūziškos konditerijos puošmena Jūsų šventiniam stalui.

1 vnt. eklero kaina 5,50 eur.

Šokoladiniai eklerai su sūrios karamelės ir šokolado įdaru